2012. augusztus 30., csütörtök

Régi építőanyagok újrahasznosítása


Szemléletem:

  Környezetvédelem, munkahelyteremtés, magyar építőanyag

     A régi építőanyagok újbóli felhasználása egy nagyon környezetbarát dolog!
   
     Bár nálunk az antik, retro, és egyéb régi, bontott építőanyagokat, inkább azok "antik, patinás" volta miatt keresik legtöbben, tevékenységem kifejezett célja az értékmentésen túl, hogy elterjesszem azt a látásmódot is, hogy ezen anyagok felhasználása egy nagyon környezettudatos, "ökologikus" lépés.

     EU-s irányelvek, hazai szabályozások születnek arra, hogy az új építésű házak (ugyanúgy, mint egy autó), bizonyos százalékban újrahasznosíthatók legyenek. Tehát nagyon magas környezetpolitikai szinteken is megfogalmazódó igényről beszélünk.

      Az új épületelemek előállításához rengeteg energiabevitelre van szükség, az alapanyagok hosszú néha több országon átvezető szállítási útvonalakon jutnak el a gyártókig, és a technológia fejlődésével egyre bonyolultabb kémiai folyamatokhoz nyúlnak a gyártók, melyek szilárd és gáznemű melléktermékeinek hatása a környezetre káros, de legalábbis nem ismert.

      Ezzel szemben a bontott építőanyagok kitermelése, tisztítása, újrafeldolgozása kizárólag helyi (magyar) munkaerővel történik, jórészt emberi erővel. És nem is kevés munkával! Ezen anyagok megmentése, beszéljünk csak akár a legegyszerűbb esetről, a bontott tégláról, rengeteg munkaidőt, és erőt emésztenek fel. A téglák kibontása a falból, azok tisztítása, raklapra rakása, stb..

    Arra kérem, hogy amikor  Ön az ezen a honlapon ismertetett árukat szemléli, gondoljon arra is, hogy ezek megvásárlásával magyar emberek munkahelyét támogatja, és lépést tesz a környezetünk védelmében is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése