2012. szeptember 19., szerda

Címeres tégla sassal

    Frissen érkezett!

 70 db bélyeges, régi császári címeres tégla, koronás kétfejű sassal, "HD" monogrammal.

Címeres tégla a császári jelképpel, a koronás kétfejű sassal

    Kiváló minőségű kemény tégla, piros és rózsaszínes árnyalatban. Az 1870-es évekből, az akkori Bécsi Wienerberger téglagyárból.

    Eladó a készlet erejéig, de a későbbiekben várhatóan folyamatosan törekszem beszerzésére. Igény esetén előrendelést is felveszek.


2012. szeptember 6., csütörtök

Miért bízza hozzáértőre?

    Sajnos ezen áruk beszerzése meglehetősen nehéz, problémás. Jól hangzó hirdetések mögött sokszor kétes minőségű, eltávolíthatatlan szennyeződésektől piszkos, törött, fél, csorba, málló darabokat tartalmazó tételeket talál az ember.

       Lásd például:

50Ft-ért bontott tégla...
     Egy ilyen beszerzés esetén sokszor az áru fele gyakorlatilag használhatatlan. A kedvező ár hamar az "olcsó húsnak híg a leve" esetbe fordul át, azaz a beszerzésre, válogatásra, munkaigényes tisztogatásra fordított idő és pénz, jóval több ráfordítást igényel mint amennyi spórolást a kedvező ár ígért elsőre. 
    Nem is beszélve arról az esetről, amikor négyzetméterben számolt árúról beszélünk, és a válogatás, tisztítás után egyszerűen nem kapjuk meg a remélt mennyiséget! Ez nagyon nagy probléma lehet, hiszen nehéz sokszor még csak hasonló színű, méretű, és alaki jellemzőkkel rendelkező régi padlástéglát, tetőcserepet, csempét, járólapot, stb. beszerezni.    
 
      Igaz, mindenkinek fel kell hívnom a figyelmét, aki antik építőanyag felhasználásában gondolkodik, hogy még az általam forgalmazott, bontásból származó anyagok is  szennyezettek lehetnek, én a antik hatás miatt hagyom így (de ezek a szennyeződések a beépítés során eltávolíthatók), és ezek az építőanyagok néha bontásból való kisebb sérüléseket is tartalmazhatnak, továbbá eredeti formai, és méreti egyenetlenségek is  előfordulhatnak.    


Értékes, de csorba címeres tégla. ( Megfelelő fugázás után így is  nagyon látványos...).

     Ugyanakkor, az általam kínált áruk válogatott minőségűek, előtisztítottak, az említett "tökéletlenségek" pedig szakszerű beépítéssel könnyen kiküszöbölhetőek. És megemlítendő, hogy nagyon sok régi építőanyag, éppen a tökéletlensége, például kopottsága, vagy enyhén malteros szennyezettsége miatt nyújt igazán antik hatást, na persze csak akkor, ha ezek az említett tulajdonságok egy ésszerű határon belül vannak.

Tehát miért bízza hozzáértőre?
       - nem pazarolja az idejét és pénzét komolytalan ajánlatokra,
       - válogatott minőséget kap,
       - szaktanácsadással.
      
       Keressen bizalommal!